Κατέβηκε το ετοιμόρροπο καμπαναριό της εκκλησίας των Κουρουκλάτων

ABOUT THIS CASE

 • ΤΟΜΕΑΣ
  Έργα υποδομής
 • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
  Δήμος Κεφαλονιάς
 • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
  19/08/2016
 • CASE
  Μεταφορά τρούλου εκκλησίας
 • ΠΕΛΑΤΗΣ

Δύο τεράστιοι γερανοί της εταιρείας «Χρυσανθόπουλος» από την Πάτρα, εμφανίστηκαν ξαφνικά χθες το πρωϊ στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας της Δαμασκηνής στα Κουρουκλάτα, με στόχο να «κατεβάσουν» το τρούλο του καμπαναριού, που χτυπήθηκε απ’ τους σεισμούς του 2014 και είχε γίνει το «σήμα κατατεθέν» τους διεθνώς.

Στην όλη την «επιχείρηση», την οποία επιβλέπει ο Δήμος Κεφαλονιάς, παίρνει μέρος και εκσκαφέας που «προετοιμάζει» το έδαφος για το έργο των δύο γερανών.

Αρχικά είχε επικρατήσει η άποψη να παραμείνει ο τρούλος γερμένος ως αξιοθέατο και είχαν γίνει και προσφορές ειδικών για έργο προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο αργότερα επικράτησε η άποψη ότι ο τρούλος πρέπει να «κατέβει» και να τοποθετηθεί ως αξιοθέατο σε Πλατεία του χωριού, στην θέση «Περνάρι».
Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο νέος τρούλος που θα τοποθετηθεί στο καμπαναριό των Κουρουκλάτων θα είναι από τα ίδια υλικά (τσιμέντο-σίδερα) ή θα είναι μεταλλικός στο ίδιο περίπου σχέδιο.

Oι δύο γερανοί, επειδή λόγω του όγκου τους δεν μπόρεσαν να περάσουν από τον κεντρικό δρόμο του χωριού, έφτασαν στην Εκκλησία από δρόμο που βρίσκεται πίσω από το χωριό.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Παρακαλούμε συμπληρώστε την πιο κάτω φόρμα ενδιαφέροντος


Είδος Εργασίας

(Η οριζόντια απόσταση που υπολογίζεται από την θέση του ανυψωτικού μέσου μέχρι το σημείο εργασίας)

(Η κατακόρυφη απόσταση που υπολογίζεται από το έδαφος στησίματος του ανυψωτικού μέσου έως το σημείο εργασίας)

Είδος Φορτίου & Διαστάσεις

Τοποθεσία/Διαδρομή Εργασίας

Χρονικό Διάστημα

-

Παρατηρήσεις & Επισύναψη Αρχείων

Browse...
CAPTCHA
Please wait...