Κατέβηκε το ετοιμόρροπο καμπαναριό της εκκλησίας των Κουρουκλάτων

Δύο τεράστιοι γερανοί της εταιρείας «Χρυσανθόπουλος» από την Πάτρα, εμφανίστηκαν ξαφνικά χθες το πρωϊ στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας της Δαμασκηνής στα Κουρουκλάτα, με στόχο να «κατεβάσουν» το τρούλο του καμπαναριού, που χτυπήθηκε απ’ τους σεισμούς του 2014 και είχε γίνει το «σήμα κατατεθέν» τους διεθνώς.

Στην όλη την «επιχείρηση», την οποία επιβλέπει ο Δήμος Κεφαλονιάς, παίρνει μέρος και εκσκαφέας που «προετοιμάζει» το έδαφος για το έργο των δύο γερανών.
Αρχικά είχε επικρατήσει η άποψη να παραμείνει ο τρούλος γερμένος ως αξιοθέατο και είχαν γίνει και προσφορές ειδικών για έργο προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο αργότερα επικράτησε η άποψη ότι ο τρούλος πρέπει να «κατέβει» και να τοποθετηθεί ως αξιοθέατο σε Πλατεία του χωριού, στην θέση «Περνάρι».
Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο νέος τρούλος που θα τοποθετηθεί στο καμπαναριό των Κουρουκλάτων θα είναι από τα ίδια υλικά (τσιμέντο-σίδερα) ή θα είναι μεταλλικός στο ίδιο περίπου σχέδιο.
Oι δύο γερανοί, επειδή λόγω του όγκου τους δεν μπόρεσαν να περάσουν από τον κεντρικό δρόμο του χωριού, έφτασαν στην Εκκλησία από δρόμο που βρίσκεται πίσω από το χωριό.

Πηγή: kefalonianmantata.gr

Form of Interest

Please fill out the interest form below


Job Type

Load Type & Dimensions

Work Location / Route

Time Period

Comments & File Attachments

CAPTCHA image

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Παρακαλούμε συμπληρώστε την πιο κάτω φόρμα ενδιαφέροντος


Είδος Εργασίας

Είδος Φορτίου & Διαστάσεις

Τοποθεσία/Διαδρομή Εργασίας

Χρονικό Διάστημα

Παρατηρήσεις & Επισύναψη Αρχείων

CAPTCHA image
go-to-top