Πύργος: Επιβεβηλμένη η αποξήλωση της πεζογέφυρας ΟΑΕΔ – Ολονύκτια επιχείρηση

Παρελθόν αποτελεί η μεγάλη ξύλινη πεζογέφυρα της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο ύψος του ΟΑΕΔ στον Πύργο. Μετά από μια ολονύκτια επιχείρηση με δεκάδες προσωπικό, μηχανήματα και γερανούς που ολοκληρώθηκε το ξημέρωμα με επιτυχία.

Αρχικά αποκλείστηκε η εθνική οδός και η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν από τις βοηθητικές οδούς, ενώ στη συνέχεια μετά από περίπου δύο ώρες δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η εθνική οδός και αποκλείστηκε τμήμα των βοηθητικών οδών.

Παρόντας στη διαδικασία ήταν ο αντιπεριφεριάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος που μίλησε για την αναγκαιότητα αποξήλωσης της γέφυρας, λόγω της επικινδυνότητας που παρουσίαζε τελευταία.

“Η αποξήλωση της πεζογέφυρας στην εθνική οδό Πύργου Πατρών, εδώ στο σημείο του ΟΑΕΔ, ήταν μία άκρως επιβεβλημένη ενέργεια, δεδομένης και της επικινδυνότητας την οποία εμφάνιζε. Θέλω να επισημάνω ότι οι έν λόγω πεζογέφυρα, δεν χρησιμοποιείτο για αρκετά χρόνια και στην ουσία δεν ικανοποιούσε την ανάγκη που είχαν οι πολίτες να διέλθουν από το συγκεκριμένο σημείο.

Πέρα από αυτό, υπήρχε μεγάλη επικινδυνότητα λόγω των φθαρμένων υλικών της πεζογέφυρας καθώς και δεδομένος ο κίνδυνος τυχόν κατάρρευσης της. Για τον λόγο αυτό, έπρεπε να γίνει άμεσα η αποξήλωσή της και μετά από συνεργασία και συντονισμένες ενέργειες με τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της έδρας της Αχαΐας και με τον κ. Καραγιάννη τον γενικό διευθυντή, κατορθώσαμε σήμερα να υλοποιήσουμε την έν λόγω αποξήλωση.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον κ. Καραγιάννη, καθώς επίσης και τον αστυνομικό διευθυντή Ηλείας τον κ. Μάνδαλο για την συνδρομή που μας παρείχε σήμερα, προκειμένου να ρυθμιστεί η κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων και να προχωρήσουμε με ασφάλεια στην συγκεκριμένη ενέργεια.

Κλείνοντας, θέλω επίσης να επισημάνω ότι αν στο μέλλον προκύψει ανάγκη διέλευσης πεζών από το σημείο αυτό, ήδη έχουμε εξετάσει το ενδεχόμενο τοποθέτησης φωτεινού σηματοδοτεί με ελεγχόμενη διέλευση πεζών” σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

 

Πηγή: ilialive.gr

Form of Interest

Please fill out the interest form below


Job Type

Load Type & Dimensions

Work Location / Route

Time Period

Comments & File Attachments

CAPTCHA image

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Παρακαλούμε συμπληρώστε την πιο κάτω φόρμα ενδιαφέροντος


Είδος Εργασίας

Είδος Φορτίου & Διαστάσεις

Τοποθεσία/Διαδρομή Εργασίας

Χρονικό Διάστημα

Παρατηρήσεις & Επισύναψη Αρχείων

CAPTCHA image
go-to-top